Skip to main content

U P D A T E

Salam.. alhamdulillah kite dh hari ke-8 menyambut hari raye.. yang penting banyak sgt nak story mory kat blog nie.. hehehe..
.:NEWBORN:.
actually, on 5/9/2010 my sister telah selamat melahirkan seorg babygirl yang sgt chumel.. each and everyone in our family sgt excited ok!! why? dengan newborn, everyone in our family offically ada "new tittle" yeah.. atuk for my dad, nenek for my mom aunty for the lady and uncle for my brother..hehehe..genap 7 hari.. newborn telah pun diberi name sakinah alisha binti khairul akmal..
.:MACIOUS BIRTHDAY BASH:.
last nite, mac celebrate birthday dia kat ZOUK KL.. dh lame dia plan.. and semalam everything goes well it just few pple didnt show up.. tapi takpe la at least tercapailah impian mac untuk mengadakan birthday dia kat CLUB! WELL DONE!! "HAPPY BIRTHDAY BABEEEEEEEE!!"
.:ENGAGEMENT RING:.
last two days.. azrin plan to ganti my HP yang hilang.. tapi muka dia sangat ketat mcm 'tak ikhlas' nak belikan HP.. sampai kat kat kedai bile tanya fon yang I nak, the sales person said out of stock kene booking dulu.. soooo disapointed ok! once kuar dari kedai azrin tanya tak rase rugi ke beli tpon yang same 2 kali beside buat apa nak pakai fon mahal2.. somemore azrin nak bg fon dia tue.. tak sampai hati nak ambik plak.. then dengan duit yang ada, azrin suggest pergi cari engagement ring.. then me pun akur la kan.. yeay..dapat ring yang sangat chanteks... thanks syg...

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others