Skip to main content

trip to penang..well done!


just came back from penang last nite.. serious penat gler.. tido pun tak nyenyak cuz maybe tersangat letih and fikir banyak hal kot.. trip was ok.. had fun.. 1st time celebrate birthday berjauhan ngan family.. but ok la.. fren with me that time..

Day 1

siap as early as 9am cuz tot akan bertolak 9am-10am.. bayangkan la kene tggu my fren sampai kul 1130am! deym..so lame kan.. at least inform la yang akan datang lambat.. memang la mereka nie memang sgt popular ngan attitude yang suke lewat.. like or not they're stil my fren.. ;p pada kesimpulan we left kl around 2pm.. sampai kat penang around 6pm.. makan and jalan2 kat we all stay kat eden seaview condo kat batu feringgi.. 4 star for that place.. that nite supper at kedai nasi kandar Line Clear around Georgetown.. food was fantastic.. the people oso nice.. but sebelum tue sempat usha nite market kat feringgi lookin for new sandal.. sakit kaki pakai wadges.. balek condo trus membutakan sampai tak sedarkan diri!!

Day 2

yeah today my birthday.. 07082010 genap 26tahun♥.. thanks to mama.. kea ♥ lurve ♥ mama so much!! woke up around 9am.. mungkin penat kot long journey and mcm2 lagi.. lunch at 1 of the famous nasi kandar subaidah.. i bagi 3 star for the restaurant.. ingat nak pegi queenbay tapi memandangkan hari sabtu we all cancel takut jam and ramai org.. so once again kitaorg hangout kat Gurney Plaza again.. usha2 brg2.. gile sale ok! tapi get back to our motif gi situ.. cari bahan2 nak masak for 2nite.. sampai je rumah we all prepare the food.. after sesi masak memasak.. kiteorg sempat lagi swimming sebelum dinner.. after dinner we all jalan2 lagi kat Batu Feringgi Nite Market then g seagate.. ingat nak melantak ikan bakar but out of order.. layan la duk situ cuz ada org karaoke.. serious superb suara org penang nie.. balek condo around 3am memang terus berlari-lari mencari bantal...wink..wink..

Day 3

mungkin di sebabkan sangat ngan aktiviti semalam everyone oso bangun lambat around 1pm.. trus mandi2 ans siap2 cuz nak kene check out.. had our lunch kat nasi kandar again but this time kat hameed.. this time baru real curry.. melekat kat tangan la beb.. my fren cakap nie yang paling tersohor skali kat penang.. kedai serious kecik but xkan di buat renovation since the owner buat wasiat sebegitu rupe.. sebelum pegi mama dh pesan beli la jeruk so walk about 5 mins ada pasar jual jeruk.. tak banyak pun i pulun cuz nati sure tade org makan sgt kat my house.. around kul 845pm kiteorang bertolak pulang ke KL after had dinner kat mane2 tah..

note; pasni my target nak bawa family i plak round2 penang.. such a lovely place to go..

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others