Monday, August 9, 2010

trip to penang..well done!


just came back from penang last nite.. serious penat gler.. tido pun tak nyenyak cuz maybe tersangat letih and fikir banyak hal kot.. trip was ok.. had fun.. 1st time celebrate birthday berjauhan ngan family.. but ok la.. fren with me that time..

Day 1

siap as early as 9am cuz tot akan bertolak 9am-10am.. bayangkan la kene tggu my fren sampai kul 1130am! deym..so lame kan.. at least inform la yang akan datang lambat.. memang la mereka nie memang sgt popular ngan attitude yang suke lewat.. like or not they're stil my fren.. ;p pada kesimpulan we left kl around 2pm.. sampai kat penang around 6pm.. makan and jalan2 kat we all stay kat eden seaview condo kat batu feringgi.. 4 star for that place.. that nite supper at kedai nasi kandar Line Clear around Georgetown.. food was fantastic.. the people oso nice.. but sebelum tue sempat usha nite market kat feringgi lookin for new sandal.. sakit kaki pakai wadges.. balek condo trus membutakan sampai tak sedarkan diri!!

Day 2

yeah today my birthday.. 07082010 genap 26tahun♥.. thanks to mama.. kea ♥ lurve ♥ mama so much!! woke up around 9am.. mungkin penat kot long journey and mcm2 lagi.. lunch at 1 of the famous nasi kandar subaidah.. i bagi 3 star for the restaurant.. ingat nak pegi queenbay tapi memandangkan hari sabtu we all cancel takut jam and ramai org.. so once again kitaorg hangout kat Gurney Plaza again.. usha2 brg2.. gile sale ok! tapi get back to our motif gi situ.. cari bahan2 nak masak for 2nite.. sampai je rumah we all prepare the food.. after sesi masak memasak.. kiteorg sempat lagi swimming sebelum dinner.. after dinner we all jalan2 lagi kat Batu Feringgi Nite Market then g seagate.. ingat nak melantak ikan bakar but out of order.. layan la duk situ cuz ada org karaoke.. serious superb suara org penang nie.. balek condo around 3am memang terus berlari-lari mencari bantal...wink..wink..

Day 3

mungkin di sebabkan sangat ngan aktiviti semalam everyone oso bangun lambat around 1pm.. trus mandi2 ans siap2 cuz nak kene check out.. had our lunch kat nasi kandar again but this time kat hameed.. this time baru real curry.. melekat kat tangan la beb.. my fren cakap nie yang paling tersohor skali kat penang.. kedai serious kecik but xkan di buat renovation since the owner buat wasiat sebegitu rupe.. sebelum pegi mama dh pesan beli la jeruk so walk about 5 mins ada pasar jual jeruk.. tak banyak pun i pulun cuz nati sure tade org makan sgt kat my house.. around kul 845pm kiteorang bertolak pulang ke KL after had dinner kat mane2 tah..

note; pasni my target nak bawa family i plak round2 penang.. such a lovely place to go..