Skip to main content

admit and learning....

ada few incident lately yang happen surround me yang jelas and nyata menjelaskan yg aku merupakan seorg yang sangat and terlalu pentingkan diri sendiri and obviously kurang sabar.. yep, i know sgt kejamkan? well what to do.. mungkin dh terbiase.. aku memang perasan, aku nie susah nak dengar pendapat or pandangan orang lain, lagi-lagi bile orang cube nasihatkan aku.. aku selalu fikir apa yang aku buat slame nie semuanye betul.. bile kurang sabar, terjadi sikap panas baran or membobok(membebel and memaki hamun tak tentu pasal) tak tentu hala.. really i hate this.. but its me.. sgt nak ubah sikap yang sekian lame sebati ngan diri ini.. but it time for me untuk berubah and ubah sikap.. tanpa aku sedari, aku telah menyakitkan hati ramai orang disekeliling aku.. betul la ada pepatah "disebabkan mulut, badan binasa".. beside that kalo aku terus ngan sikap negatif nie.. org lain berkemungkinan akan hilang rase hormat kat kite.. yeah..sudah tibe mase untuk berubah.. menjadi insan lebih penyabar mengharungi pekara mendatang.. sikap lebih terbuka menerima pandangan and nasihat org lain untuk aku.. tak cepat putus asa, marah and melenting.. insyaAllah, setiap masalah atau dugaan ,esti ada hikmah and jalan penyelesaian.. few time family member tegur akan sikap aku yang tak tentu pasal tapi aku slalu cakap diaorang tak memahami.. rupenye aku yang tak cube memahami diri sendiri.. aku pun kene mula praktikan "forgive and forget" mulai hari nie.. insyaAllah!!!
For azrin.. kea mintak maaf sebab slame nie kea hanya pentingkan diri sendiri and suka suruh awak dengar cakap kea jer(walaupun awak tak buat pun apa kea suruh).. pasal azrin nie susah nak cakap.. bile gaduh, aku suka jadi pekara sekecil semut menjadi besar, sebesar-besar gajah.. bile difikirkna kalo aku jadi azrin pun boleh stress and giler.. alhamdulillah azrin tak berhenti sabar ngan peragai aku and tak jemu memujuk bile kitaorg bergaduh..

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others