Skip to main content

alhamdulillah..I'm getting better

alhamdulillah
now I'm 9 weeks pregnant

now,
my condition better than few days back
before this, I can't sleep well, felt lazy especially after my lunch time
take short nap a must lately
with my work, I cant let those thing happen to me
no...I can't
time mula2, when I know I was pregnant
tak boleh makan pedas langsung eventho chili sauce
stomach pain bile malam, Allah je yang tahu betapa tidak selesanya aku ketika sakit perut menyerang
my maid already advise me to minum air garam, but I refuse since aku kurang percaya with those thing
but last few day, my mom buatkan air garam..alhamdulillah til this moment, no more stomach paid
eventho I ate spicy food
and I notice, skrg boleh tido lena cket

So far, alhamdulillah....aku belum merasai sebarang alahan
I'm thankful for that
but in future, we know what gonna happen aite?
But all I hope is everything goes well and just fine

Bab makan, aku cepat rase muak dengan makanan yang aku makan
nasi bukan lagi pilihan utama sebagai menu wajib
I need always to remind myself eat in small portion, if aku makan ikut nafsu
alamatnya lesu la aku sepanjang hari

so far, tade special treatment
just makan folic acid provided by doc during my pregnancy test that day
yang lain spt scan, supplement etc will be done after 16 weeks..insyaAllah
nati bile masa yang sesuai, i'll share detik/saat once I know I'm pregnant

Please pray for me!
Hope only the best!

Last but not least, alhamdulillah..Malaysia menang game bola semalam
I'm so proud with Malaysian players..they're superb
eventho Malaysia Supporter not around, but the Spirit....Marvelous
Wasalam
Spread Love • Much Love

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others