Skip to main content

Pregnancy week 25 and baby spa

Assalammualaikum & salam syg...

Alhamdulillah, skrg aku dh masuk week 25 sgt bersyukur dengan keadaan aku. Last week buat 3d 4d scan kat klinik Fauziah kat area Taman Watan, Ampang, Selangor. Sangat teruja cause ini kali pertama buat. Sgt berpuas hati and aku rase harga sangat berbaloi cuma RM120 kita dpt cd and gambar sekali. Kalau ada duit lebih, boleh buat detail scan sekali it cost you RM150.00. And if ada more and more extra money can do both... detail scan + 3d 4d scan total RM220 sahaja.Masa mengandung atif hanya scan biasa even time nak tahu gender baby. Naluri beria2 nak tahu jantina baby tapi pada hakikat tak kesah as long baby dalam keadaan baik and sihat. Mengandung pun dah bersyukur tak terhingga.

My sister call last 2 days inform ada beli spa pakej untuk atif and azim untuk hari ni. Nasib baik jatuh hari hubby off day kalo tidak mcm mane nak handle si kecil dgn keadaan aku yg mengandung ni.... Name tempat tu Hippopo Baby Spa and Wellness terletak kat Centre Point Damansara. 1 hour treatment. 1st 30 minutes baby akan swim dalam warm water and lagi 30 minute baby akan di massage. Atif sangat agresif dan enjoy buat both aktiviti. So my sister decide nak join pakej and valid untuk 1 tahun. Yang best part is, membership boleh kongsi. Btw, lupa nak bagi tahu yg spa ni hanya untuk baby early as 6 weeks hingga 3 years old sahaja. So tadi fatimah and sakinah ikut tapi boleh tengok aje. Antara kebaikan aktiviti spa ni utk bantu cara baby tido etc... hehehe

To be continue

love and hugs!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others