Skip to main content

Luahan hatiku

hye uolls

hari nie genap aku and husben has been
in relationship for
 4 years and 8 months
yeay  

Happy Anniversary sayangku!


morning sampai ofis bos belanja nasi lemak lauk ayam
huhuhu
makan pree!!
yummy

but to tell the truth
I'm not happy
today

i try to make my day happier
but I failed!
dem!

K.A.W.A.N
name pun kawan
berkawan sajelah
jgn treat kawan lebih dari seorg kawan
tak perlu terlalu mempercayai kawan
mereka semua mcm lalang
bile jumpa si A dia akan ikut rentak A
bile jumpa si B dia akan ikut rentak B
dan seterusnya..
apatah lagi mengharapkan kawan
atau meminta tolong kawan
nanti si kawan nie akan kenang pertlgn diberikan untuk tujuan mengungkit sampai bebile
utk bgtau kawan yg lain betapa dirinye bagus kerana telah menolong kita
sesetenggah bile kite susah yg beria2 blum tentu kawan tue boleh tlg kite
nk cube memahami pun idak apatah lagi nk menolong mengurangkan masalah
hampeh!
berfikirla berkali-kali samada sblm nk berkongsi/bercerita bersama kengkwn
terlajak perahu boleh undur, terlajak kata, padah!!!
percayalah!
...hurmmmmm...
hampa!
dem!

Ya Allah, kuniakan la aku kawan-kawan yang sentiasa bersyukur dan bersederhana




just love  urself and family
serious worth it


mama always said :
kalo kamu tak puas hati/gado/bermusuh or whatsoever ngan lebih dari seorg
meaning
kamu la yang bermasalah bukan org lain
ok..ok..ok
thats mean saya la bermasalah..opsss!!!


teringat kata-kata seorg kawan
"dun blame others for what had happen 
just blame urself cuz let those thing happen to you"
yes!
ada kebenaran ngan kata-kata tue
cari punca masalah dari diri sendiri!
thanks dude!
will remember this forever!!!

see ya soon
lots of just from me!


pls take note :
cecite nie tade kaitan ngan sesape yg hidup mahupun yg sudah tiada.. cube ingin meluahkan isi hati/perasaan serta mengingatkan diri sendiri..

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others