Skip to main content

Ramadhan....

Assalammualaikum dan salam ramadhan....

hari ni murapakan hari ke 13 umat islam berpuasa.

Ramadhan kali ke 2 tanpa arwah mama dan arwah ayah bersama (Al-Fatihah)...
Ramadhan kali ni, diduga tiada air... sungguh mencabar... sangat mencabar... almost sebulan takde air... dahlah susah nak mandi, basuh kain & masak... memang mcm air lah duit kuar nk mendobi n beli makanan...
Wahai hati, bertabahlah... semua ini ada hikmahnya...

Iftar with friends and family cum atif's 3rd birthday celebration at Charkri Place Pavilion
Alhamdulillah, last week friday on 26/06/2015 berbuka di #ChakriPalace di #Pavilion... Makanan masakkan thailand. buffet ni kitaorg beli kat groupon murah 35% dari original price. bolehla... bolehla... siapa yg pandai menilai benda makan, since tahu masakan thailand, makan sampai pengsan udang and sotong barulah berbaloi2... kalo setakat makan nasi then ambik lauk ayam-ayaman.. memanglah rugi.... birthday kek last minit beli kat #baskinrobin. overall happy walaupun tak boleh nak catch up dengan kawan2 sebab anak meragam... hope boleh gather lagi mcm ni next year... InsyaAllah...

2 days before that berbuka kat Hotel Istana.. recommended sgt kat sini, tempat luas, pilihan makan sangat banyak, makanan sedap2,  tempat solat yg sangat convenience siap buat terawih chuols! Thanks Mac for the birthday treat for me and hubs! 

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others