Tuesday, June 30, 2015

Ramadhan....

Assalammualaikum dan salam ramadhan....

hari ni murapakan hari ke 13 umat islam berpuasa.

Ramadhan kali ke 2 tanpa arwah mama dan arwah ayah bersama (Al-Fatihah)...
Ramadhan kali ni, diduga tiada air... sungguh mencabar... sangat mencabar... almost sebulan takde air... dahlah susah nak mandi, basuh kain & masak... memang mcm air lah duit kuar nk mendobi n beli makanan...
Wahai hati, bertabahlah... semua ini ada hikmahnya...

Iftar with friends and family cum atif's 3rd birthday celebration at Charkri Place Pavilion
Alhamdulillah, last week friday on 26/06/2015 berbuka di #ChakriPalace di #Pavilion... Makanan masakkan thailand. buffet ni kitaorg beli kat groupon murah 35% dari original price. bolehla... bolehla... siapa yg pandai menilai benda makan, since tahu masakan thailand, makan sampai pengsan udang and sotong barulah berbaloi2... kalo setakat makan nasi then ambik lauk ayam-ayaman.. memanglah rugi.... birthday kek last minit beli kat #baskinrobin. overall happy walaupun tak boleh nak catch up dengan kawan2 sebab anak meragam... hope boleh gather lagi mcm ni next year... InsyaAllah...

2 days before that berbuka kat Hotel Istana.. recommended sgt kat sini, tempat luas, pilihan makan sangat banyak, makanan sedap2,  tempat solat yg sangat convenience siap buat terawih chuols! Thanks Mac for the birthday treat for me and hubs!