Skip to main content

alhamdulillah

since tahu husband cuti hari ni and dia akan hantar aku gie keje
aku decide nak gie klinik buat scan tengok jantina baby
deep inside my heart, aku mcm agak tak keruan selagi tak dapat tahu jantina baby
so we decide nak pergi scan kat Klinik Warda kat Kg. Pandan

berdebar debi tak payah cakap la pasal nak tahu jantina tu
dub dab..dub dab
Dr Warda cakap baby boy and nurse also cakap baby boy
I was like so happy bila tengok muka husband happy
cuz he's the one yang beria-ia nak baby boy
aku memang jenis aku happy bile dapat buat orang lain happy
and I was so down if I make someone else not happy or sakit hati..trust me

mengikut perancangan, if baby boy husband yang akan pilih nama
and if baby girl aku yang akan pilih nama untuk baby..so, husband its ur turn!!!
I know my husband, stil boleh consider if aku bagi pendapat
so aku tak worry sangat pasal pemilihan name untuk baby ni

sebelum pergi scan, aku nie sure tanya pendapat orang sekeliling
my dad cakap lelaki for no reason, my mom cakap lelaki sebab muka aku tak bermasalah, my sis kila cakap baby boy sebab shape badan aku dari belakang...deep inside me pun baby boy tapi diamkan aje sebab takut tak boleh terima kalo jantina bukan baby boy
whatever pun, sebenarnya aku tak kesah pun baby boy or girl cuma husband beria-ria nak baby boy
tapi tadi bila kuar dari jumpa doktor, husband said lately dia mimpi dapat baby girl
apa pun, aku bersyukur dengan kurniaan Allah...alhamdulillah

tapi yang paling-paling penting ialah aku harap baby dalam keadaan baik and sihat
amin

note : most recommended untuk mom-to-be buat check up and scan kat Klinik Warda ni.. scan cuma RM 28 sekali ngan paper scan. some clinic scan je RM30 plus paper scan tambah RM10...

Klinik Warda
No. 6, Jalan Hilir Sri Angsana Hilir,
Kg Pandan, 55100 Kuala Lumpur
Tel: 03-9287 1224

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others