Skip to main content

Happy 1st Wedding Anniversary To Us!!!

Alhamdulillah
12•3•2012
genaplah setahun aku menjadi seorang isteri kepada seorang suami yang sangat penyabar
and soon becoming a mother..InsyaAllah

rutin harian seperti mengemas, memasak and macam-macam benda baru aku buat
I'm still learning and will improve time to time

Bagi aku, 1st year ni agak kritikal gaks since nak membiasakan diri
especially nak serasi between my personaliti and husband
lots of kesabaran and bertolak ansur..seriously this is very important 

ada yang cakap kat aku, ini semua nasib and rezeki
aku mungkin ada kelebihan dari aspek lain and kekurangan di aspek lain
so aku tak boleh nak mengeluh or whatsoever
mungkin ada kebenaran kata-kata itu
aku hanya berdoa agar Allah SWT perlihara keharmonian dan kesejahteraan rumahtangga aku
Jauhkan la dari pekara-pekara yang tidak di ingini yang boleh mengugat hubungan kami sekerluarga..InsyaAllah

But basically
we both are happy
bak kata pepatah, lidah lagi tergigit

Buat suamiku,
Kea nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki
atas kelemahan yang kea lakukan and if Kea ada sakitkan hati awak sepanjang tempoh menjadi isteri awak..kea tahu kea banyak buat silap..huhuhu
Kea cuma ingin lakukan yang terbaik dimata awak
and InsyaAllah menjadi ibu yang terbaik untuk anak kita kelak
Semoga hubungan kita akan lebih erat and kekal sampai bila-bila..InsyaAllah
Selamat Ulangtahun yang Pertama sayangku! (as husband and wife)

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others