Skip to main content

•D'Selera•Catering•

Hye Lovely

my official caterer ialah D'selera Catering


Previously, during my sister(WIDA) wedding.. she's using servis dari caterer yang sama. Since dapat respon yg positif dari guest yang datang, I decide untuk sekali lagi menggunakan servis dari Caterer yang sama. This time we'll satu family sangat happy ngan servis yang diberikan amat berpadanan ngan trademark mereka keenakan sepajang masa!

Dari dulu memang we'll deal ngan Bob orang kuat D'selera Catering nie. Servis yang aku ambik dari mereka ialah;-
  • Catering
  • Canopy
  • Kompang
others (F•O•C)
  • Chivari Chairs for 10pax
  • 2 jenis kuih and teh tarik for 300 pax
  •  Walkaway 10 pcs
Kepada sesape yang masih mencari-cari catering dan berminat nak menggunakan perkhidmatan dari D'selera Catering amatlah di alu-alukan. Aku tak dibayar komisyen pun canang name mereka but I'm extremely satisfied!


Uolls boleh singgah ke laman web mereka

Selain daripada makanan mereka yang sedap dan servis tip top, pihak D'selera Catering senang untuk dibawa berunding and tak berkire nak if nak add on @ tambah cket-cket dalam pakej tue.. Macam aku sendiri, salah satu yang aku mintak ialah wedding cake.. sepatutnye aku dapat wedding cake 3-tier Icing but aku request Fodant 1-tier.. end up wedding cake ku sanggat gojes!!!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...