Skip to main content

•My•Wedding•Card

aku nie banyak sangat nk bercerite sampai tak tau mane satu nak aku coretkan dalam blog kesayanganku ini..

semalam PM (facebook) ngan kawan aku time study kat Polytechnic..irah.. dia said sorry cuz xdpt datang time aku kawen..ok reply ok takpe..dh lepas pun. aku syukur sangat majlis dh selesai and berjalan dengan aman walaupun ada sedekit cacat cela.. aku anggap sebagai lumrah dengan menganggap tiada yang sempurna di muka bumi ini.. tanpa meng'check' page ira aku bertanya "ko bile lagi" and dia reply "aku dh kawen last year bulan december. sorry la tak jemput"dangggg..opss tak bermaksud nak buat dia rase serba salah.. ira beria-ia tanya pasal honeymoon so aku tetibe mcm excited! semalam gaks aku search kat intenet tempat honeymoon.. huhuhu...

bile fikir pasal invitation, aku agak berasa menyesal walaupun tak guna nak menyesal sebab segalanye telah berlalu.. ok ok.. bg aku cite pasal prihal kad kawen dulu.. aku tempah awal bulan 2.. ex-B2B cakap kedai kad kawen banyak area Pudu. kebetulan masa aku nak g buat kad kawen, public holiday.. so kebanyakkan kedai tutup kecuali satu kedai iaitu My One Card Marketing yang beralamt No. 1-3, Bangunan Pater, Jalan Brunei, Off Jalan Pudu. Next to Caltex. 

Lepas melihat-lihat then aku pilih satu design tue. dia bg price 80cent for 650 order with free bunting. aku nie tak reti sangat pasal kad2 kawen nie. so bg aku ok je la yer! Since time aku update  nie, aku di office so agak membataskan untuk meng'upload' sebarang picture untuk tonton umum.

Bab deal ngan vendor especially kad kawen nie bukan pekara yang semudah yang disangka kerana masalah bukan hanya terjadi kat aku je.. kakak aku and kengkawan aku pun terime nasib yang sama. so aku pasrah je la.. lagi pun aku bukan jenis yg suka marah2 orang la yer.. 

BTW, thanks nurul sebab jadi pembaca setia blogku yang tak seberape nie and bagi aku idea-idea apa patut aku coretkan di bolg ini..

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...