Skip to main content

P•A•System

Jalaxe Enterprise
Hye lovely

No Music No Meriah


Untuk PA system, aku menggunakan perkhidmatan dari Jalaxe Enterprise.

Sangat senang untuk berkomunikasi and bekerjasama dengan mereka. Ofismate aku yang kenalkan aku ngan Jalaxe Enterprise nie. Dulu masa dia nak kawen, dia nak pakai servis Jalaxe Enterprise nie tapi sebab ada insiden yang tak boleh di elakkan, tade rezeki.

* * * Duit booking ikut kemampuan aje pihak Jalaxe Enterprise tak berkire sangat. Balance bayar masa hari majlis.

Seminggu sebelum majlis aku call En. Rizal datang rumah nak discus aturcara untuk hari kejadian. Last minute, aku cakap ngan En. Rizal aku nak guna servis PA system masa malam tunang and nikah 12/3/2011. Nasib baik dey'll boleh provide.. aku pun tak tau nape aku tak booking PA system awal untuk time malam tue sebelum nie.

Bab $$ harga $$, pihak Jalaxe Enterprise tak berkire sangat. Biasa la, kalo boleh nak semua benda murah, murah sangat. Tapi aku tade la kejam sangat. Bile aku tawar harga En. Rizal tak argue pun terus setuju... Memang senang giler nak negotiate ngan pihak Jalaxe Enterprise.

Aku sangat puas hati ngan servis yang Jalaxe Enterprise provide. Lagi pun diaorg tade la melalut @ cakap banyak sangat. Apa patut je sebab separuh majlis emcee cakap banyak and over.. cakap merapu2 plak tue... Alhamdulillah... overall Jalaxe Enterprise done a good job!
 
on engagement & Solemnization Nite
Picture taken from Jalaxe Enterprise

during my Receprion Day
Picture taken from Jalaxe Enterprise


My cousin tunjuk bakat mereka..chaiyok!!
Picture taken from Jalaxe Enterprise


Sesape di Lembah Klang yang masih tercari-cari atau berminat untuk menggunakan perkhidmatan Jalaxe Enterprise boleh hubungi mereka Jalaxe System (PA System) <--- click here

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others