Skip to main content
Hye Lovely

Hye Uolls

This time i nak share with uols about my outfit...

Engagement
Kain baju tunang aku beli kat Nagoya, Wangsa Maju. murah je.. RM8/meter tak salah aku then beli lining skali. Since theme for engagement pink & purple.. aku pilih kain yang ada both colour. Mcm biasa bile dh belikan sure kene hantar tailor. sebelum aku hantar g tailor, aku ada tanya pendapat kakak aku tailor mane yang di rase terbaik jahit baju wedding dia tempoh hari. Wida said K.Hizra the best so far (anak kepada kawan baik mama waktu keje dolu-dolu). K.Hizra ada buka kedai menjahit baju BUTIK CENDANA di Gombak. We'll family memang dh bertahun tempah baju raya ngan dia. So finally aku agree nk hantar baju aku kat BUTIK CENDANA. Kain yg aku hantar tue memang kosong so aku suh k.Hizra buatkan beading skali supaya baju tue nampak tremendous..hohoho..

Solemnization
Untuk akad nikah memang aku letak bajet lebih cket cuz untuk dipakai ketika saat2 yang paling bermakna and bersejarah dalam hidup aku..hehehe..beli kain kat one of kedai saree kat sebelah Semua House.. name pun beli kat kedai saree maknanye kain aku tue memang la kain saree..huhuhu.. harga takmo tanya kalo nak g search sendiri.. kain 6 meter(standard saree) ingat boleh dapat baju ngan veil tp bile dpt k.Hizra kata kain cukup2 je.. hurm...hampa! btw, baju akad nikah nie aku hantar kat BUTIK CENDANA gaks.. as a reasult aku sangat berpuas hati ngan baju tue cuz baju tunang and akad nikah tue berjaya membuat aku nampak kurus!! hohoho!

Reception
Untuk reception ada ceritera di sebalik baju.. aku untuk reception memang berangan nak jadi mcm ratu Indonesian gitu... dalam kotak pemikiran aku baju tersebut haruslah heavy beading and kebaya labuh.. memang tak bajet nak beli pun sekadar sewa je sebab kalo beli of course la kan bajet akan melambung2. Gie check it out kat Butik Zalfie Zainal.. 1st visit terus jatuh cinta ngan baju tue.. terus cakap aku nak sewa baju tue tapi baju dalam dia mcm tade yg berkenan dihati. so k.zai suh buat satu custom made. so aku beli kain meter kat Jakel then hantar jahit kat BAK The Tailor.

Bertandang
Baju bertandang nie sebenar baju yg agak mahal berbanding baju yg lain. beli kat Jakel time promosi.. harga?? mak aiiii.... gigil nk sebut. btw biarlah ia menjadi rahsia antara aku, kila dan mekavin! Since tema warna blue Tiffany, lining kene cari lain sebab yang Jakel provide tak sesuai ngan tema. Baju nie exclusively designed by Baby Mel aka Emel Ismail. its come together with corset and veil. 

Wedding Outfit time visit@bertandang
by Baby Mel aka Emel Ismail

 His Outfit  

Semua outfit yang di pakai azrin adalah custom made by BAK The Tailor at Masjid India.. 
Azrin nie slim aje orangnye, so kene la kuarkan modal cket buat baju untuk dia. Supaya baju yag di pakai just nice with him. xmo nampak besar atau tak nak nampak sendat. Lagipun boleh jadi kolesi and pakai lagi in future 

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others