Skip to main content

•My•Hantaran•

overall of my hantaran for both side
i loike
bab hantaran antara yang memeningkan & mencabar sepanjang preparation wedding nie.. knape? sebab aku nie perasan and berangan terror sebabnye tak berapa nak terror. Previous discussion time merisik, both side agree membenarkan aku handle untuk menyediakan hantaran for both side. ok fine! 

Hantaran Hunting
hantaran hunting done on december 2010. Thanks to my beloved fren cuz menemankan time beli hantaran. Bile beli ada orang teman, idea tadelah syok sendiri.. hehehe.. lagi.. lagi.. ada org nak bawakan barag!

Final and Official...


 HANTARAN FOR BOTH SIDE 
For Him
  1. Tepak sireh by Nurul Shakiza
  2. Sireh junjung by K.Hizan
  3. Watch
  4. Wallet
  5. Pillow cake by Mycuppycupcakes
  6. Mini cake by Mycuppycupcakes
  7. Sejadah + Tafsir al-Quran
  8. Fruits
  9. Fidani's Chocolates
  10. Perfume set
  11. Shoe
  12. Ring
For Her
  1. Tepak Sireh
  2. Sireh Junjung by K.Hizan
  3. al-Quran with Telekung
  4. Cake by Mycuppyupcake
  5. Cupcakes by Mycuppycupcake
  6. Chocolates
  7. Perfume & Make up set
  8. Crabtree & Evelynn Set
  9. Fruits
  10. Handbag
  11. Jeweleries
  12. Potpourri
ada kesilapan berlaku..see total hantaran For Him and For Her equal? actually Potpuri adalah For Him.. small technical error. Misscomunication.. Who shud be blame? me..myself!!!

would like to thanks each and everyone yang sponsor my barang hantaran, bagi idea, bagi pinjam and whatsoever sehingga terhasilnye hantaran saya untuk hari bersejarah itu.

 
 DULANG / TRAY

For Him
Bought tray kat Sayang You, Wangsa Maju. Different size with different price. Each tray less than RM20/pc

For Her
I sewa tray kat whatalovelywedding by kak fathin. walaupun k.fathin tukar tray last minute alhamdulillah the new tray better & gojes then earlier! Thanks k.fathin being so tak bkire pasal harga dulang.. i loike!!

DECO  
Both side I'm using almost 90% fresh flower. Since gediks nk pakai fresh flower but with low budget..i'm using carnation. Fresh flower beli kat kedai bunga kat Petaling Street and deco by k.Hizan(my sis's fren).

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others