Skip to main content
1st of all.. I'm so thankful sebab dikenalkan ngan my MUA oleh my sister's fren sis Siti Yuslina(congrats sis Siti sebab dengar cite dia pregnant)..

My Make up artist <> ialah

♥ ♥ ♥ Emel Ismail aka Baby Mel ♥ ♥ ♥
 
Result make up hari tue....enjoice!!!

 
Make up by Emel Ismail for my Engagement
Engagement 
start at 8pm.. Emel Ismail datang cun2 je cuz dia just ambik more less 1 hour to get me ready.. For engagement i request kat mel nak make up nampak sweet. so result spt dia atas. lepas ready sempat gak la aku ber'posing' sakan bersama-sama rakan-rakan..

Touch up by Emel Ismail for my Solemnization
Solemnization 
take place after my engagement. Emel Ismail touch up je this time.. seem dia gelapkan colour make up. Insiden yang paling tak boleh lupe ialah tudung. few days sblm majlis, my sister suh check tudung..dia suh iron or tgk apa patut nk buat ngan scarf tue..but aku sombong lagi belagak menjawab tak perlu sebab masa beli org kedai dh siap gosokkan.. but that 6 months ago! bile time nak pakai scarf tue... dangggg... awning dh kemek and bile iron nk betulkan pun dh tak boleh! DUGAAN!! alhamdulillah semua berjalan lancar.. dengan skali lafaz aku sah menjadi isteri kepada En. Ahmad Azrin.. huhuhu

Make up by Emel Ismail for my Reception
Reception 
Emel Ismail sampai but pengantin stil lagi tgh mandi.. nie la akibat degil cakap sedara mara suh mandi and siap awal. Maybe I'm so nervous sampai kalut tak tau nak buat apa yang patut. For my Reception aku bgtau Mel nak Indonesian look.. so mel said no problem. as a result.... I'm happy. 

Well done! I'm extremely satisfied ngan hasil keje tangan mel mencantikkan aku during my Big Day!!!

Anyone yang interested can search kat Facebook Emel Ismail or just click link below

Baby Emel Make up Artist 

Bab harga.. memang sangat berbaloi-baloi! Sangat berpatutan! Bile orang tanya brape Emel Ismail charge..and aku gtau they'll sangat suprise!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others