Skip to main content

Holiday!

morning peeps!
what a great morning
hope each and everyone of you
in a great mood too!

Last weekend
Last minute plan
I went to Cameron Highland
yeay!!!
Happy sangat
cuz, dh lame tak pergi sebenarnye
last visit to Cameron Highland about 20 years back
with my family..seriously I can't recall or remember anything since my last visit
but I'm sure I been there..hahaha

Day 1
bertolak from KL around 12pm
together with husben, honey and nazry
we stop kejap at R&R Tapah for lunch
and reach Cameron Highland around 3.30pm

we all stayed at Apartment owned by Nazrey's company
(Tanah Rata)
charges? seriously cheap
apartment with 3-bedroom and 2 toilet
fully furnish
for 3 days and 2 nite
it only cost us RM200
the place ok la.. to me, cleanliness is IMPORTANT
they got that!

After unpack our stuff
apa lagi..titon lorrr
after woke-up around 6pm take a shower
then we hangouts kat nite market
we understand the nite market only held twice a week which on Friday and Saturday
while wasting our time there, suddenly hujan lebat
but we're not str8 go back stil lookin around
since hujan..most of the kedai jual barang murah
dengan perasaan tamak and haloba we buy stuff without take any conseq
end up strawbery yang kitaorg beli baru satu malam dh x elok
ingat JIMAT but we totally RUGI!
demmmmm

Sampai apartment
we masak sup sayur
sayur kitaorg beli kat pasar malam
RM10 for 5 type of vege

Day 2
woke up around 9am
xsempat mandi pun we all
gie Bukit Palas if not mistaken
had break1st kat BOH Cafe
superb uolls
serious romantic tempat tue
hirup tea yan segar dengan udara yang nyaman!

after lunch
we all gie jejalan kat
Butterfly Park and Rose Park
Both places kene charge RM5 per entry
worth it? ehemmm

otw back from Park,
we all stop by kat nite market
buy food for our dinner
malam we all just spend time at apartment
watchin Die Hard 4
great movie!!

Day 3
pack up our stuff
otw balek we all stop at
Cactus Shop and pasar
tapau whatever we can tapau
then straight go home

alhamdulillah
me arrived home safely around 6pm

what a great and memorable trip!

can't wait for the next trip!!!

Daaaaaaaaa

note : picture will upload later since my camera is not we me now! yeay..me dh ganti pose 4 hari!!! But more days to go!!! chaiyok!!!



Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others