Tuesday, January 20, 2015

School hunting

Assalam...

Lately sibuk nak cari sekolah untuk putera sulungku yg bakal genap 3 tahun...
kesian dia duk rumah kebosanan... at least kalo g skool even main je pun at leasrt ada xtvt
Dulu kala, tadika ciput je, tak byk choice mcm skrg...
pastu parent hantar anak kat rumah jiran or seangkatan
skrg nak kene hantar anak-anak ke tadika or taska cause most ladies out there prefer working...
mcm mane tak keje, semua bnda dh mahal nowdays kene lah keluar bekerja lain lah kalo mempunyai suami yg boleh tahan juga pendapatannya. sebab rezeki masing-masing lain-lain....

Kat area Mahkota Cheras ni pun mcm-mcm choice... tp syg, my 1st choice smart reader dah penuh untuk 3 tahun... sob2... sedey...

nampaknye kene la consider tempat lain... little caliphs plak takde enrol untuk 3 tahun. bulan 6 ni nak cepat2 booking tempat untuk anak for next year.... InsyaAllah....