Skip to main content

Pregnancy : 18 weeks

Assalammualaikum and halooo my diary...


Alhamdulillah... kandunganku sudah mencecah 18 minggu... semoga semua berjalan lancar dan baik-baik sahaja... InsyaAllah... Seperti ibu-ibu yang lain... Aku doakan anak yang aku kandungkan ini akan menjadi anak yg soleh/solehah, menghormati org tua/lain, menjadi seorang yg Berjaya didunia dan akhirat dsb... InsyaAllah

Minggu yang tersangat sibuk dan padat... masih tidak dapat mengatur masa dengan baik dan bijak... ahaks...

Nak buat luahan perasaan cket... manusia zaman skrg ni makin menjadi-jadi lupa diri/daratan... hehehe... kecewa betul ngan sikap pentingkan diri sendiri tanpa memikirkan kesan buruk/dosa yang bakal mereka tanggung kelak. Pasal bab agama takmo la sentuh lelebih sebab sedar akan kelemahan diri sendiri... takut mengata org tapi terkena batang hidung sendiri...

Tapi buat kamu yg pernah ku kenali, harap-harap cepatlah kamu sedar dari mimpi duniawi kamu dan berubah. Nikmat dunia hanya sementara dan tanpa engkau sedari kau telah menganiya orang lain. Aku tidak pernah melupakan jauh sekali memaafkan kau... tapi siapa aku untuk menghukum kau dengan membuka aib kau? Biarlah Allah SWT membalasnya.

Hidup ni, kita mahukan keberkatan. Sekiranya kau ingat kau sudah berada dipuncak kejayaan, kenang-kenanglah apa yang telah kau perbuat selama ini dengan sentiasa bersikap prejudis dan pentingkan diri sendiri.

Ya Allah Ya Tuhanku, aku memohon agar Engkau lembutkan hati si dia dan jadikanlah si dia manusia yang lebih berhati mulia... InsyaAllah... Amin...

Last bu not least, aku harap usaha kami akan berhasil dan mendapat keberkatan dengan izinMU Ya Allah... Amin...

Semoga kita berjumpa lagi ya!

Lots of love and take care.....!!!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others