Skip to main content

halo 2013!!!

halo blog! miss you so much!!!

my 1st coretan for year 2013....yayyyy!!!

kejap lagi sambung balek with new layout, new story

muah...muah..muah...

bersambung part I

wah memang sangat lama okay tak update apa2 lat blog kesayanganku... ini semua angkara terlebih pandai aku mengubah layout then tak tahu macam mana nak login or whatsoever ngan my own page...

skrg selepas tak beberapa busy dan ketiadaan bos di ofis membolehkan jari jemari bergerak2 untuk meninip sesuatu kat blog... mulah ceritera mengarut-ngarut...ngeh ngeh ngeh...

macam-macam yang dah berlaku lately ni... yang paling sensasi semalam, ketika otw ke ofis, ditimpa kecelakaan apabila kereta yang aku naiki bersama adik di langgar ketika keluar simpang. Oleh kerana undang-undang, kami dikatakan salah sebab kami dari simpang, so I is pasrah, can't fight or do anything with it eventho it wasnt our fault. yang penting, sampai detik ini, aku masih fobia dan trauma...asyik terbayang2 kejadian itu...

Oleh kerana itu, aku amat mengharapkan penungang motosikal terutamanya akan lebih berhati-hati terutama dijalan yang busy.... sayangilah nyawa anda dan org yang sygkan anda...

wahhhhh...banyak benda nak update tapi tak tahu mana satu dulu..hehehehe.. nati ingat sambung lagi..... 

bersambung part II

last 26/03/2013, genap anakku berusia 9 bulan, skrg dia sudah ada dua gigi...hehehehe
skrg dia juga sudah mula menerima untuk meminum susu formula dan makan bubur, kalo tidak sebelum ni, sngat susah okay..

hal mama pula, Syukur Alhamdulillah sebab keadaan mama sangat baik. Tapi sebelum ni, mama terpaksa di tahan di wad hospital selama 18 hari, ye sangat lama dan boleh dikatakan paling lama. Tapi sngat berbaloi apabila melihat keadaan mama sekarang yg bertambah-tambah baik...hehehehehe... dan harapan agar keadaan mama yang positif ini akan berterusan.

Sepanjang mama ditahan diwad hospital, kami adik beradik bergilir-gilir teman mama diwaktu malam. Dan ketika tiba giliran aku menemani mama, aku terpaksa meninggalkan atif di waktu malam dan membiarkan ahli keluarga yang lain menjaga atif. Aku sayangkan keluarga aku, so terpaksa berkorban...hanya diri sendiri tahu pergorbanan yang terpaksa aku lakukan. 

Bercerita pasal ayah pula, keadaan ayah tak beberapa baik sejak kebelakangan ni... kesian aku melihat keadaan dia, tapi masalahnya dia tak mahu pergi jumpa doktor untuk mendapatkan rawatan.... hanya berharap ubat-ubatan dari farmasi dan menjaga makan...

Sekarang, fatimah (anak angkat my oldest sister) dah mula pergi sekolah.... baguslah untuk dia sebab boleh berkawan dan belaja... kalo tidak dia asyik duduk rumah saje... walaupun umur dah nak masuk 7 tahun baru pergi sekolah, at least something than nothing kan? 

pasal kerja, masih begitu...tiada apa-apa yang menarik... cuba untuk berjinak-jinak dengan bisnes tapi tak tahu cabang apa yang mahu aku ceburi..hehehehe...harap-harap dapat sinar dari Allah SWT, InsyaAllah.....

Aku mengharapkan perkara-perkara yang baik-baik InsyaAllah akan berlaku untuk aku, family dan saudaraku!!! aminnnn...


Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others