Skip to main content

hello my blog!!!

Assalammualaikum WBT

Hello everybody
(for those membaca, menjenguk blog aku yang tak seberapa ni ;p)

Terasa lama tak menghapdet blog kesayangku
mood tade, cite baru tade
cuma macam biasa, sedang menanti kedatangan orang baru(baby)
yeah, I'm so excited and nervous too
Hopefully everything is fine and well, InsyaAllah
Sekarang bile nak tido macam2 aku fikir sampai susah nak tido
sebab? paranoid mungkin!

Now, I'm 39 weeks, but doctor only will induce on 6/7/2012
But I do hope, can feel normal delivery without induce

Also hope, my mom will get well soon, InsyaAllah
cause our maid just left and agent belum bagi replacement
And conclusion, nak mengharapkan my family member untuk menjaga aku during my confinement
tapi, sekarang memandangkan mama tengah tak brape sihat so aku terpaksa consider berpantang dirumah mertua di Terengganu

Tapi apa pun aku akan deliver my baby kat Hospital Ampang, InsyaAllah
Berurut and bertungku dengan kak yus selama 3 hari, InsyaAllah
then only will consider nak teruskan confinement kat rumah my parent or rumah in-law

bercerita pasal pregnancy lagi, congrats to my sister for her 2nd pregnancy
Hope her pregnancy will be just fine!

Tadi teman mama pegi ambik result telescope yang mama buat test about a month ago
Alhamdulillah, ujian negatif kepada semua jenis penyakit
sebelum ni, doctor suspect cancer, tibi etc
Sebulan yang lalu, mama kerap mengadu sakit perut yang teramat sangat sehingga satu tahap mama terpaksa ke bahagian emergency untuk mendapatkan rawatan kecemasan tetiba penyakit perut menjadi-jadi
Mama ditahan selama 10 hari di wad dan membuat ujian telescope untuk mengetahui punca sakit perut yang dialami oleh mama sejak kebelangan ini
sebelum ujian telescope dijalankan, mama terpaksa berpuasa kemudian di beri minum sejenis air sebanyak 3 jug moreless 3 liter, after minum air yang doktor bagi, mama akan mengalami cirit birit
Untuk memastikan ujian berjaya, mama dikehendaki mengosongkan perut supaya camera boleh melihat keadaan perut mama tanpa sebarang gangguan(sisa makanan)
Doktor lain pula, hairan dengan keadaan mama yang nampak lesu dan tak berdaya
Doktor yakin mama mengalami stress yang terlampau dan memberi ubat anti-kemurungan
tapi setelah mama makan ubat yang doktor bekalkan, mama mengalami pening-pening
Since aku tak mahu keadaan bertambah teruk, aku yang naif menasihatkan mama utk tidak meneruskan pengambilan ubat penenang tu takut akan kesan sampingan yang mama bakal alami
Harap-harap tiada penyakit baru yang mama hidapi, cukup dengan penderitaan yang mama alami selama ini
Seingat aku, sejak mama bersara, jarang sekali untuk melihat mama betul-betul sihat dan bertenaga
Ada saja penyakit yang terpaksa mama alami
Di sudut hati kecilku, aku teringin sangat untuk melihat mama sembuh, sihat dari sebarang penyakit
bertenaga untuk menjalani hari-hari mendatang....
Aku hanya mampu mendoa, semua terletak pada kuasa Allah SWT untuk menentukanya

*
*
*
Last but not least, Congrats to my friend(ex-ofismate) for their wedding

Imran & Nurin


 Syahir & Wife


semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan berbahagia selamanya!!!

*
*
*

"Ya Allah Ya Tuhanku, Engkau permudahkanlah untuk aku melahirkan anakku ini
Engkau permudahkan segala urusanku dan jauhkanlah aku dari sebarang kesulitan

Ya Allah, Engkau sembuhkanlah ibuku dari penyakit yang dialami
Kurniakanlah ibuku dengan kesihatan yang baik dan Engkau berikanlah di semangat untuk menempuh hari-hari yang mendatang

Amin"

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others