Skip to main content

counting days....baby oh baby!!!

Salam
Alhamdulillah, diberi peluang oleh-Nya untuk bernafas hingga ke saat ini
Walaupun tido tak beberapa lena malam tadi, tapi bile mengenangkan rugi kalo bangun lambat
aku gagahkan juga bangun seawal mungkin dan
Alhamdulillah dapat menikmati pagi yang cukup indah

Minggu ni masuk minggu ke-2 aku jadi penganggur tersohor or better known as Jobless
Tapi aku bersyukur, bile duk rumah ni, boleh ar berehat2
tade nak rushin bangun pagi tiap2 hari pergi keje
nak gie medical check up pun tade nak rushing and fikir nak ambik MC or apa

Yesterday, Alhamdulillah selesai basuh baju baby guna pencuci antibacterial
tinggal nak gosok cket, susun dalam kotak and hantar to rumah parent
barang kelengkapan lain smalam dah hantar, tggl yang ini saje ;p 



Hal baby, InsyaAllah dah selesai
cuma menghitung hari saje, but trust me, I'm so nervous!!!
no words can explain my feeling bila fikir pasal delivery ni
But hopefully, Allah SWT mempermudahkan segala urusan, InsyaAllah

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

alhamdulillah

since tahu husband cuti hari ni and dia akan hantar aku gie keje aku decide nak gie klinik buat scan tengok jantina baby deep inside my heart, aku mcm agak tak keruan selagi tak dapat tahu jantina baby so we decide nak pergi scan kat Klinik Warda kat Kg. Pandan
berdebar debi tak payah cakap la pasal nak tahu jantina tu dub dab..dub dab Dr Warda cakap baby boy and nurse also cakap baby boy I was like so happy bila tengok muka husband happy cuz he's the one yang beria-ia nak baby boy aku memang jenis aku happy bile dapat buat orang lain happy and I was so down if I make someone else not happy or sakit hati..trust me
mengikut perancangan, if baby boy husband yang akan pilih nama and if baby girl aku yang akan pilih nama untuk baby..so, husband its ur turn!!! I know my husband, stil boleh consider if aku bagi pendapat so aku tak worry sangat pasal pemilihan name untuk baby ni

sebelum pergi scan, aku nie sure tanya pendapat orang sekeliling
my dad cakap lelaki for no reason, my mom cakap lelaki sebab …