Skip to main content

highway

hello peeps!
gud afternoon...

mood : sleepy ( siyes ngantuks giler)
since mkn mcm-mcm lunch tadi
smalam promise my ofismate nak goreng kopok lekor
bagun pepagi goreng kopok lekor
sampai ofis tgk ada bekal atas meja
huhuhu..mama tapaukan Nasi Ayam yawww
semalam call mama. kebetulan diaorg tgh dinner makan Nasi Ayam
untuk tidak menghampaka aku, MAYBE... mama tapaukan cket hari nie
Thanks Mama... you till d end!
Nurul plak masak mee goreng
apalagi aku la tukang mengurangkan kuantiti mee dalam bekasnye!
hahaha

Today gie ofis driving...
1st tyme since aku pindah ke Cheras
naseb baik jalan agak kurang jam
walaupun slow moving
tapi ambik gaks la sejam setenggah
naik ketuat kat bon*** aku neh!
apa lagi..dalam kete memekak sendirian
bile karaoke, aku orang yang memerhati
nak sumbang suara memang tak arrr
memang sedar diri sangat sore aku sumbang sumpit
so tade la tension sangat bile driving yerrr

pasal jalan gie keje
pengguna(driver) highway SAGA
penyabar orang-orangnye
manenye idak
aku pernah kuar umah 630am
dh start jam
kuar 730am
pun jam gak
apatah lagi tadi aku kuar kul 8am
pun jam gaks
yang paling perit
time nak tempuh start
Plaza Phonix (dulu skrg under renovation)
perghhhhh
gile kene kesabaran yang amat sangat uolls
pastue slow trafic kat Loke Yew pulak
memang idak la yer aku driving everyday
boleh mereng aku dibuatnye
silap haribulan aku di beri notis brenti keje
sebab setiap hari datang lambat
kelasss uolsss


Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others