Skip to main content

coretan untuk pagi yang cerah tapi hati yang gundah gulana

morning peeps!!!
hari nie mood bekerja cuma 20%

aku dh servey
kalo aku dtg ofis awal
mood keje = 80%
kalo aku dtg ofis lewat
mood keje = <50%
hahahaha
boleh plak mcmtue kan?
kuikuikui

sampai je ofis
kila (my sister) bgtau
cake yang aku tempah untuk kazen buat hantaran aku tue sangat bururk ok!
alamak...owhshi*!
apasal la makcik tue spoilkan reputasi dia yang slame nie aku anggap terbaek
kalo betul buruk... ini merupakan kali terakhir aku order kat dia
bukan apa..dh la present..kawen plak tue
nati makcik aku ingat kitaorg tak ikhlas sengaja order cake yang hodoh
kalo orang buat kat wedding aku, mau aku mengamuk uolls

mane semangat aku nie?
mane aku nak dpt semangat berkobar-kobar nie?
bosannye!
dh la ramai je team-mate aku yg x dtg
Joanna - absence
Imran - absence
Bieha - absence
ouchhhhh
buhsannyeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
ngeeeeeeeeeeeeeee
nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

semua orang dah mcm tade mood and semangat nak kerja
memang la enviroment masih sama
sebab staff and bosses masih yang sama
tapi pattern kerja dah tak sama
semua orang opss some of us which is include me, me and me
benci dengan target sekarang
it wasnt unfair
but what to do? find another job rite?
nowdyas susah nak dapat keje baru
if ada..ada several requirement yang perlu dipertimbangkan
lagi-lagi aku yang setakat Diploma holder
Nowdays..Diploma holder tak berbeda dari SPM holder
sambung belajar?
memang tak arrr part-time student
sebab aku tade kekuatan untuk membahagi masa
antara
rumahtangga, work, family and friends
not now..maybe in future
I'll think about it later when I ready

I juz hope only good thing happen ahead!
cheers!!!

Bea Zakri

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others